Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó a szívnek és csökkenti a koleszterinszintet
  2023-11-08 20:49:57, szerda
 
 


Jó a szívnek és csökkenti a koleszterinszintet - fekete tea és zöld tea

eázni jó. Nemcsak azért, mert munka közben ürügy lehet a teázás egy kis relaxációra és pihenésre, hanem azért is érdemes rendszeresen teát fogyasztani, mert rendkívül pozitívan hat a testi és a lelki egészségre. Az egyik legkedveltebb tea az emberek körében a fekete tea. Tartalmaz ugyan koffeint, de sokkal kevesebbet, mint a kávé, így remek alternatíva lehet a kávéra, és abban az esetben is jó választás lehet, ha délelőtt már ittunk egy csésze kávét, de délután már nem szeretnénk olyan sok koffeint bevinni a szervezetünkbe. Mutatjuk is, hogy miért döntsünk a fekete tea mellett, azaz milyen előnyei is vannak ennek a fenséges ízvilágú teának.

A fekete teával kapcsolatban nagyon sok és sokféle kutatást végeztek. Az eredmények azt mutatják, hogy rendkívül pozitív hatással van a mentális éberségre, már csak emiatt is érdemes a munkahelyen rendszeresen fekete teát inni, hogy még délután is tudjunk a munkánkra koncentrálni, fókuszálni. A tea L-teaninban is gazdag, amely nemcsak az agyi funkciókat, hanem a hallási és vizuális figyelmet is képes javítani.

A fekete tea rendszeres fogyasztása nagyon előnyösen hat a szív- és érrendszer egészségére is. Többek között azért is, mivel csökkenteni tudja a magas vérnyomást. Ez a tea a diasztolés és a szisztolés vérnyomásértékeket is csökkenti, legalábbis az eddigi kutatási eredmények ezt mutatják.

A feketetea-levelek flavonokban is bővelkednek, amelyekkel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívkoszorúér-betegség kockázatait. Egyes vizsgálati eredmények arra mutatnak, hogy a fekete tea rendszeres fogyasztása csökkenti azoknak a betegségnek az esélyét, amelyek a szív- és érrendszer károsodásából fakadnak.

A fekete tea nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amelyeknek nagy szerepük van az oxidatív stressz csökkentésében, a szabad gyökök számának minimalizálásában. Ez azért lényeges, mert ha a szervezetben elszaporodnak a szabad gyökök, akkor ezek megakadályozzák a normális sejtműködést, sőt gyulladást keltenek a szervezetben, ellenben a fekete tea csökkenti a gyulladási szintet, és mivel tele van hasznos antioxidánsokkal, így megakadályozza a sejtkárosodások kialakulását.

Ha szeretnénk választani egy olyan teát, amely antioxidánsokban bővelkedik és amelynek rendszeres fogyasztásával elkerülhetjük a betegségeket és a fertőzéseket, akkor a zöld teára is eshet a választásunk. Mutatunk is néhány okot, amely arra buzdíthat bennünket, hogy beillesszük a zöld teát a mindennapjainkba.

A hidratáció rendkívül fontos. Mi mással pótolhatnánk a szervezetünkből távozó folyadékot, mint vízzel, azonban ha mindig csak vizet fogyasztunk, az egy idő után akár roppant unalmas is lehet. Ilyenkor jönnek a gyógyteák a képbe, amelyek csakis úgy csökkentik a dehidratáció kialakulásának az esélyeit, ha cukor nélkül fogyasztjuk azokat. A zöld tea remek alternatívája lehet a víznek. A zöld teát fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen, és még az elektrolitokat is pótolhatjuk a segítségével, hiszen nemcsak antioxidánsokban, hanem vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik.

A zöld tea nem esik át olyan oxidációs folyamaton, mint a kávé vagy a legtöbb tea, ily módon sokkal kevesebb koffeint is tartalmaz, mint a társai. Éppen ezért azok is bátran fogyaszthatják, akiknek ügyelniük kell a napi koffeinbevitelre. Amennyiben túl sok koffeint fogyasztunk, úgy nemcsak álmatlanságban fogunk szenvedni, de olyan mellékhatásokkal is számolnunk kell, mint a remegés, a fejfájás vagy a szapora szívverés.

A zöld tea természetes vegyületekben is bővelkedik, az egyik ilyen természetes vegyülete nem más, mint az L-teanin. Ez a vegyület egy olyan stimuláns, amely pozitívan hat az agy működésére, jót tesz a memóriának, és hatására a koncentrációs készségünk is növekszik. A L-teanin átjut a vér-agy gáton, és anélkül segít az ellazulásban, hogy közben elálmosodnánk tőle. Nem mellesleg még az energiafokozásban is segít.

A zöld tea olyan antioxidánsokban is bővelkedik, amelyek fokozzák az általános egészséget. Ezek az antioxidánsok csökkentik az LDL oxidációját és még rákellenes hatással is rendelkeznek. Ilyen antioxidánsok például a katekinek, amelyek segítenek megakadályozni a sejtek károsodását. A katekinekkel kapcsolatban beigazolódott, hogy akár még a szürkehályoggal szemben is védelmet jelenthetnek.

A zöld tea rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szervezetben a kortizol, azaz a stresszhormon szintje.

A zöld tea olyan polifenolokat is tartalmaz, amelyek fokozzák a szív egészségét. Csökkentik az LDL-koleszterin-szintet, amely a szív- és érrendszerre hat kedvezően.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, mindennapjainkba, antioxidánsokkal, mellékhatásokkal, koffeinbevitelre, megakadályozzák, sejtkárosodások, szürkehályoggal, bebizonyosodott, szervezetünkből, elektrolitokat, megakadályozni, szervezetünkbe, csökkentésében, fogyasztásával, álmatlanságban, fogyaszthatjuk, megakadályozza, kialakulásának, fogyaszthatják, beigazolódott, polifenolokat, koncentrációs, stresszhormon, alternatívája, elálmosodnánk, elszaporodnak, legkedveltebb, elkerülhetjük, antioxidánsok, vegyületekben, szívkoszorúér, károsodásából, kialakulását, kapcsolatban, választásunk, lelki egészségre, egyik legkedveltebb, emberek körében, csésze kávét, fenséges ízvilágú, fekete teával, mentális éberségre, munkahelyen rendszeresen, munkánkra koncentrálni, agyi funkciókat, magas vérnyomást, eddigi kutatási, feketetea-levelek flavonokban, oxidatív stressz, szabad gyökök, szervezetben elszaporodnak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjt  Idézetek a barátságról  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Sokkal bölcsebb a természet,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Ünnepelj csak  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Életművészet  Szép estét  Paul David Tripp Április 24  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Paul David Tripp Április 23  Semmit ne higgy el  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Becsüld meg azt amid van,...  Paul David Tripp Április 24  A végzet az  Föld napja április 22  A keserű igazság  Beney Zsuzsa - Tavasz  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Minden szülő a lényével nevel.  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 23  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa  A fák lelke  Facebookon kaptam  A végzet az  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
lelki egészségre, egyik legkedveltebb, emberek körében, csésze kávét, fenséges ízvilágú, fekete teával, mentális éberségre, munkahelyen rendszeresen, munkánkra koncentrálni, agyi funkciókat, magas vérnyomást, eddigi kutatási, feketetea-levelek flavonokban, oxidatív stressz, szabad gyökök, szervezetben elszaporodnak, normális sejtműködést, gyulladási szintet, sejtkárosodások kialakulását, olyan teát, zöld teára, zöld teát, hidratáció rendkívül, szervezetünkből távozó, dehidratáció kialakulásának, kávé vagy, napi koffeinbevitelre, fejfájás vagy, szapora szívverés, egyik ilyen, olyan stimuláns, koncentrációs készségünk, vér-agy gáton, általános egészséget, antioxidánsok csökkentik, sejtek károsodását, katekinekkel kapcsolatban, szürkehályoggal szemben, stresszhormon szintje, szív egészségét, antioxidánsokban, mindennapjainkba, antioxidánsokkal, mellékhatásokkal, koffeinbevitelre, megakadályozzák, sejtkárosodások, szürkehályoggal, bebizonyosodott, szervezetünkből, elektrolitokat, megakadályozni, szervezetünkbe, csökkentésében, fogyasztásával, álmatlanságban, fogyaszthatjuk, megakadályozza, kialakulásának, fogyaszthatják, beigazolódott, polifenolokat, koncentrációs, stresszhormon, alternatívája, elálmosodnánk, elszaporodnak, legkedveltebb, elkerülhetjük, antioxidánsok, vegyületekben, szívkoszorúér, károsodásából, kialakulását, kapcsolatban, választásunk, dehidratáció, segítségével, fertőzéseket, ellazulásban, érrendszerre, szervezetben, rendszeresen, rendelkeznek, pótolhatnánk, betegségeket, csökkenthető, sejtműködést, katekinekkel, antioxidánst, jelenthetnek, vitaminokban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.